revalideren na corona

Verminder blijvende klachten na Corona en herstel sneller

> Revalidatie > Post Covid

Revalideren na Corona in Apeldoorn

Wanneer je besmet bent geweest met het COVID-19 virus kun je lichamelijke en psychische klachten ondervinden. Conditieverlies, spierkracht- en gewichtsverlies, moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten, sport, hobby’s en/of werk, zijn veelgehoorde klachten die je kunnen beperken in het dagelijks leven.  Heb je meerdere van de bovengenoemde klachten? Én heb je een positieve COVID-19 test gehad? Dan kun je bij ons terecht voor gespecialiseerde corona revalidatie. Je moet daarvoor zijn verwezen door je huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis en 48 uur klachtenvrij zijn. Onze gespecialiseerde corona fysiotherapeuten staan voor je klaar voor een optimaal herstel. Neem je klachten serieus en zorg voor een goede behandeling. Onze Post-COVID fysiotherapeuten in Apeldoorn helpen je graag!

Hoe helpt Revalidatie na Corona?

Ons corona revalidatieprogramma is erop gericht om jou op weg te helpen om zo optimaal mogelijk te functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding. Op basis van het intakegesprek adviseren wij je over het meest passende revalidatietraject. Afhankelijk van je situatie zijn daar bijvoorbeeld je arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psychosomatisch oefentherapeut, logopedist en diëtist bij betrokken.

Hulp bij sportblessures en prestatieverbetering

Wat houdt Post Covid Revalidatie in?

Onze covid fysiotherapeuten bepalen samen met jou de haalbare doelen. Het programma wordt aangepast aan de mogelijkheden en individuele capaciteiten om actief te bewegen. Een aanvullend (online) programma stimuleert om ook buiten de contactmomenten in de fysiotherapiepraktijk actief te blijven. Je zult merken dat bewegen makkelijker gaat, wat vervolgens voordeel geeft in het dagelijks handelen. Samen met de fysiotherapeut en andere zorgprofessionals wordt gezocht naar oplossingen en worden de juiste acties ondernomen voor een snel herstel en minder blijvende klachten.

 

Ons Post-COVID revalidatieprogramma:
- Intake en programma op maat bepalen;
- Voorlichting en multidisciplinaire samenwerking;
- Zelfmanagement training;
- Belasting en belastbaarheidsbalans training;
- Verbeteren van uw conditie;
- Spierversterkende en mobiliserende oefeningen;
- Verbeteren van uw aerobe capaciteit;
- Functionele oefeningen aanleren;
- Oefeningen om zelfstandig uit te voeren;

Wordt Post Covid Revalidatie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Revalidatie na een coronabesmetting wordt vanaf de eerste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet daarvoor wel een verwijzing hebben van je huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis en 48 uur klachtenvrij zijn. 

Birgit Bebelaar

Post Covid Fysiotherapeut

Dirk-Jan Veenhuis

Post Covid Fysiotherapeut

Hester de Grauw

Post Covid Fysiotherapeut

Wil je meer weten over Revalidatie na Corona?

Over de mogelijkheden, over je behandeling of heb je een andere vraag? Voel je vrij om contact op te nemen, wij helpen je graag.

Afspraak maken 

Je kan met of zonder verwijzing van je arts een afspraak maken voor therapie of revalidatie. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur of gebruik het afsprakenformulier. Je ontvangt altijd een bevestiging.

Afspraak afzeggen? Bel ons

Heb je een afspraak gemaakt maar ben je toch verhinderd? Dan willen wij je vragen om je afspraak 24 uur van tevoren telefonisch af te zeggen om anderen ook snel te kunnen helpen. Lukt dit niet en heb je een geldige reden, dan brengen wij de gereserveerde tijd niet in rekening. Bel ons ma t/m vr van 08:00 tot 16:00 uur.

Naam  
E-mail  
Telefoon  
Behandeling  
Lokatie  
Opmerking